Hulp Bij Rouwverwerking in Zwolle

Jouw klankbord in Zwolle

Niemand ontkomt aan verlies. Vroeg of laat word je er onherroepelijk mee geconfronteerd.

  • Een geliefde naaste overlijdt, plotseling of na een ziekbed
  • Je levenspartner kiest ervoor een andere weg te gaan en wil scheiden
  • Je krijgt een ongeluk en raakt lichamelijk beperkt
  • Je verliest je baan en vraagt je af: wat nu?

 

Je weg vinden in je rouwproces

Wie gevoelig verlies lijdt, wordt bepaald bij de kern van zijn bestaan en de zin van zijn leven. Of je wilt of niet je moet een rouwproces door. Voor het inrichten hiervan is geen kant en klaar recept. Je moet je eigen weg zien te vinden. Dat kost tijd en moeite. Ook is het vaak een eenzaam proces.

Waar jij je verlamd weet door wat je overkwam, pakken mensen om je heen de draad van het alledaagse leven al gauw weer op. Ook jij kunt niet bij de pakken neer blijven zitten, je moet bijvoorbeeld weer aan het werk. Al snel kan het voor de buitenwereld lijken dat het goed met je gaat. Maar in jouw werkelijkheid ga jij je meer en meer realiseren dat jij inteert op je reserves. Je woont jezelf als het ware uit, zozeer dat zelfs een burn-out dreigt.

Theehuis Agnietenberg in Zwolle
Theehuis Agnietenberg is het startpunt van onze sessies in Zwolle.
Niet overleven, maar leven

Je voelt en weet: als ik mijn grenzen niet leer respecteren, ga ik er onderdoor. Dat wil je niet. Je wilt niet overleven, maar leven!

Als professional én ervaringsdeskundige help ik je graag om je verlies te verwerken. Ik ben coach rouwverwerking, geen rouwtherapeut. Het verschil? Een therapeut stelt een diagnose en stelt op grond daarvan een behandeling (rouwtherapie) voor. Omdat ik verdriet en (onverwerkte) rouw niet zie als een vorm van ziek-zijn, kies ik voor een andere benadering.

Het traject in Zwolle

Na de intake wordt een traject op maat ingericht en een inschatting gemaakt van het aantal sessies (3, 5 of 7). Deze worden in principe eens in de twee à drie weken gehouden. De start van de route in Zwolle is bij het Theehuis Agnietenberg. Na een heerlijke kop koffie/ thee start de wandeling van 4,5 km langs een goed begaanbare route.

Wanneer je fysieke conditie het toelaat en het weer meewerkt, wandel ik graag met je. In mijn blog https://www.massiercoaching.nl/wordpress/wandelcoaching-2/  beschrijf ik waarom ik dit graag doe.

Massier Coaching: jouw klankbord en spiegel

Door jouw klankbord en spiegel spiegel te zijn, help ik je om over je verlies te praten. Zodat jij vervolgens met respect en acceptatie voor wat onomkeerbaar deel van jou en jouw leven uitmaakt je levensweg kunt vervolgen.

Ervaren en goed opgeleid

Uiteraard heb ik de nodige opleiding en training gehad om te leren. Maar meer nog dan dat vormde het leven zelf mijn leerschool in het omgaan met gevoelig geleden verlies. Want ook ik leed pijnlijk verlies… en heb -na de nodige worsteling- ervaren dat het kan: voorbij komen aan de ‘overleef-stand’ om weer voluit te genieten in de ‘leef-stand’.

Wil je meer over mij weten? Kijk dan op https://www.massiercoaching.nl/wordpress/johan-massier/.

Neem contact op voor vrijblijvende kennismaking

Ik help je graag bij het vinden van jouw weg. De eerste intake vindt in eerste instantie telefonisch plaats. Het intakegesprek krijg je cadeau.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.