Persoonlijk leiderschap

Professioneel leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Want wie geen leiding geeft aan zichzelf zal dat ook niet doen aan anderen. Weten waar jij voor staat en gaat, is een noodzakelijke voorwaarde om anderen richting te kunnen geven.

Belangrijke vragen

Massier Coaching stimuleert persoonlijk leiderschap door aandacht te schenken aan een aantal belangrijke vragen. Hierbij kun je denken aan:

 • Wat inspireert jou?
 • Wat is voor jou belangrijk in je leven en werk?
 • Wat zijn je waarden en je drijfveren?
 • Welke kwaliteiten kenmerken je?
 • Van welke valkuilen heb je (soms of vaker) last?
 • Waaruit bestaan jouw (persoonlijke) uitdagingen?
 • En wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen?

Het antwoord op deze vragen bepaalt voor een belangrijk deel je in welke mate jij als leider succesvol bent. Maar hier houdt het niet mee op. Nadat we jouw antwoorden op bovenstaande vragen in beeld gebracht hebben, zoomen we in op de effectiviteit van jouw persoonlijke impact op anderen.

Bepaal je koers

Wanneer jij weet waarvoor jij staat en gaat, kun je dichter bij jezelf blijven. Ook wanneer je onder druk staat.

Veel (startende) leidinggevenden hebben het gevoel vooral te worden geleefd. Door wat anderen willen. Door wat de organisatie van je vraagt. Dan komt het erop aan jezelf te kennen en te weten wat je nodig hebt.

Leiderschap is voor alles koers bepalen en richting geven

Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling

Wil jij graag effectiever worden in de wijze waarop jij je leiderschap vorm geeft en zoek je antwoord op onderstaande vragen:

 • Hoe krijg ik scherp wat anderen beweegt en nodig hebben?
 • Hoe creëer ik synergie in de onderlinge samenwerking vanuit verbinding?
 • Hoe inspireer en motiveer ik anderen?
 • Hoe ga ik om met weerstand en hoe zorg ik voor draagvlak?
 • Hoe zorg ik voor een gezonde balans tussen privé en werk?
 • Hoe zorg ik ervoor om mijzelf mentaal en fysiek fit te houden?

Elk traject is maatwerk

Het coachtraject start met een intake. Tijdens deze intake wordt de coachdoelstelling zo helder mogelijk geformuleerd en termen van gewenst resultaat. In het traject dat op basis hiervan wordt ingericht, vormt de door jou ingebrachte thematiek/casuïstiek de basis voor de coachsessies.

Massier Coaching: ervaren en goed opgeleid

Als coach heb ik een gedegen opleiding gehad en in de loop der jaren vele (aspirant) leidinggevenden op verschillende niveaus begeleid in hun zoektocht naar meer plezier en succes in het geven van leiding. Klik hier om meer informatie of neem een kijkje op mijn LinkedIn pagina. Hier vind je ook de nodige referenties.

Online coaching in tijden van corona

Massier – Coaching biedt ook de mogelijkheid tot online coaching. Online coaching is een uitstekend alternatief voor traditionele één-op-één coaching. Juist nu we tijdelijk direct contact met andere mensen beter even kunnen mijden om te voorkomen dat we deze ander besmetten of zelf besmet raken. Met behulp van online coaching kunnen lopende coachtrajecten worden voortgezet en afgerond. Maar ook nieuwe trajecten kunnen zo worden opgestart. 

Juist nu je gedwongen bent om van huis uit minder en/of anders te werken, kan het slim, handig en verstandig zijn om dat ene vraagstuk – dat je misschien al langer bezighoudt – eens echt bespreekbaar te maken met een coach. 

Ook kan het zijn dat het coronavirus en de maatregelen daaromheen vragen, onzekerheden (angsten?) bij je oproepen die je graag eens met een deskundige coach zou willen bespreken. Online coaching kan hier helpen om angstgevoelens te overwinnen en stress te reduceren.

Wat is online coaching?

Bij online coaching – ook wel e-coaching genoemd – verloopt de communicatie via de computer of de telefoon. Je bent weliswaar niet fysiek in dezelfde ruimte, maar voert toch samen een gesprek. Het is soms even wennen, maar al snel voelt het vertrouwd om via een videochat met elkaar van gedachten te wisselen.

De ervaring leert dat het voeren van een videochat best intensief is. Want zeker wanneer je je voor een dergelijk gesprek even terugtrekt in een ruimte waarin je niet wordt afgeleid, kun je snel to the point komen en stappen zetten in je leerproces van persoonlijke groei en/of professionele ontwikkeling. 

Neem contact op voor vrijblijvende kennismaking

Ik help je graag je bij het vergroten van je effectiviteit als leidinggevende. Bel of mail me wanneer ik je van dienst kan zijn.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.