Loopbaancoaching

Als gecertificeerd loopbaancoach en mobiliteitsadviseur begeleid ik mensen die zich al dan niet gedwongen oriënteren op het maken van een stap in hun loopbaan of zelfs carrièreswitch overwegen. Succesvol, want nagenoeg alle klanten vinden hun nieuwe uitdaging binnen drie maanden na afloop van het coachtraject.

De succesformule van Massier Coaching wordt voor een belangrijk deel bepaald door de gekozen werkwijze.

Aanpak

Tijdens het intakegesprek, dat je van mij cadeau krijgt, verhelderen we je vraagstelling en verdiepen we je doelen. Het traject dat volgt ziet er in grote lijnen zo uit:

  • We staan stil bij je levensloop (biografie) en je loopbaan tot nu toe;  ook verhelderen we samen je wensen en verwachtingen voor de toekomst
  • We gaan op zoek naar jouw persoonlijke ijkpunten voor zingeving en zetten jouw waarden, drijfveren en ambities op een rij
  • We brengen je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen zo goed en scherp mogelijk in beeld
  • We vertalen vervolgens de opbrengst naar je persoonlijk en je beroepsprofiel; dit document vullen we aan met een concreet uitgewerkt actieplan
  • We actualiseren en optimaliseren je CV en je LinkedIn profiel; tenslotte leggen we onze wederzijdse netwerken open, zodat je ‘aan tafel komt’ met jouw potentiële, toekomstige werkgever en jij de ‘droombaan’ vindt die je zoekt
Loopbaanontwikkeling is voor alles koers bepalen.
Waar kom je vandaan en waar wil je naar toe?
Elk traject is maatwerk

Na de intake wordt het coachtraject zo ingericht dat het zo optimaal mogelijk aansluit bij jou wensen en mogelijkheden. De meeste loopbaantrajecten bestaan uit 5 à 7 intensieve sessies van ± 1½ uur. De sessies worden in principe eens in de twee à drie weken gehouden.
Naast de coachsessies moet je er rekening mee houden dat je voor elk gesprek een aantal uren voorbereidingstijd nodig hebt.

Ook voor particulieren

Niet iedereen kan of wil een loopbaantraject declareren bij zijn werkgever. Wanneer dit ook voor jou geldt, kan een aangepast tarief van toepassing zijn. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Specialisme 50+

De tijd dat vijftigplussers achterover konden leunen en hun (vervroegd) pensioen konden afwachten is voor de meesten van ons geschiedenis. Daarom is het goed om arbeidsmarkt fit te blijven. Voor de één betekent dit een stapje terug doen (demotie), voor de ander een stapje opzij, voor weer een ander een compleet nieuwe uitdaging aangaan. Ik help je graag jouw om met jou te onderzoeken wat bij jou past. En uiteraard stel ik mijn netwerk open om jouw stap van baan-naar-baan succesvol te begeleiden.

Massier Coaching: ervaren en goed opgeleid

Als loopbaancoach heb ik een gedegen opleiding gehad. Sindsdien hielp ik honderden klanten bij het vinden van hun ‘droombaan’. Wil je meer over mij weten? Klik hier voor meer informatie of neem een kijkje op mijn Linkedin pagina. Hier vind je ook de nodige referenties.

Online coaching in tijden van corona

Massier – Coaching biedt ook de mogelijkheid tot online coaching. Online coaching is een uitstekend alternatief voor traditionele één-op-één coaching. Juist nu we tijdelijk direct contact met andere mensen beter even kunnen mijden om te voorkomen dat we deze ander besmetten of zelf besmet raken. Met behulp van online coaching kunnen lopende coachtrajecten worden voortgezet en afgerond. Maar ook nieuwe trajecten kunnen zo worden opgestart. 

Juist nu je gedwongen bent om van huis uit minder en/of anders te werken, kan het slim, handig en verstandig zijn om dat ene vraagstuk – dat je misschien al langer bezighoudt – eens echt bespreekbaar te maken met een coach. 

Ook kan het zijn dat het coronavirus en de maatregelen daaromheen vragen, onzekerheden (angsten?) bij je oproepen die je graag eens met een deskundige coach zou willen bespreken. Online coaching kan hier helpen om angstgevoelens te overwinnen en stress te reduceren.

Wat is online coaching?

Bij online coaching – ook wel e-coaching genoemd – verloopt de communicatie via de computer of de telefoon. Je bent weliswaar niet fysiek in dezelfde ruimte, maar voert toch samen een gesprek. Het is soms even wennen, maar al snel voelt het vertrouwd om via een videochat met elkaar van gedachten te wisselen.

De ervaring leert dat het voeren van een videochat best intensief is. Want zeker wanneer je je voor een dergelijk gesprek even terugtrekt in een ruimte waarin je niet wordt afgeleid, kun je snel to the point komen en stappen zetten in je leerproces van persoonlijke groei en/of professionele ontwikkeling. 

Neem contact op voor vrijblijvende kennismaking

Ik help je graag bij je zoektocht naar een baan die je uitdaagt. De intake vindt in eerste instantie telefonisch plaats. Dit intakegesprek krijg je van mij cadeau.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.