Wie ben ik?

Ik ben een enthousiast en hartelijk mens met een optimistische kijk op het leven en oprechte interesse in wat mensen bezig houdt. Ik leef in het hier en nu en sta met beide benen op de grond. Uitdagingen stimuleren mij, ik ga ze dan ook graag aan.

Mijn missie

Ik wil gepassioneerd leven vanuit mijn kracht en kwaliteit om het beste van mijzelf te delen met de ander.

Levensloop

Ik ben getrouwd en vader van twee prachtige kinderen. Van een dochter, die inmiddels op eigen benen staat samen het leven deelt met haar lief. En van een zoon, die op bijna 20-jarige leeftijd overleed aan leukemie. Beiden geven mijn leven op een bijzondere manier zin en betekenis. Inmiddels ben ik ook de trotse opa van een fantastische kleinzoon en een al even mooie kleindochter.

Ik studeerde achtereenvolgens aan de Pedagogische Academie en de Theologische Universiteit. Later volgden nog, naast diverse trainingen, de Opleiding tot Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur (Hoogendijk), de Leergang Coaching voor Professionals (School voor Coaching), de meerdaagse cursus Verlieskunde in Coaching (Wouters Van Dam).

Na mijn studie aan de Theologische Universiteit ben ik 12¬Ĺ jaar werkzaam geweest als pastor in respectievelijk Fijnaart en Dronten. Ik kijk met groot genoegen terug op wat het mij opleverde aan ervaring en wijsheid. Met name de zorg voor mensen die zich geconfronteerd wisten met de kwetsbaarheid van het leven, heeft mijn denken over zingeving van diepe lagen voorzien. Toen de toga begon te knellen werd het voor mij tijd aan mijn loopbaan een wending te geven.

Ik trad in dienst van Rabobank Nederland. De eerste jaren werkte ik als loopbaanadviseur, daarna als consultant management development & recruitment. Het werken in dienst van een grote, professionele organisatie als Rabobank Nederland heeft mij naast veel plezier de nodige ervaring opgeleverd. Maar na 7 jaar werd het tijd mijn koers opnieuw te verleggen.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd coach voor zowel profit als not for profit organisaties. Ik richt mij op drie hoofdthema’s: leven, loopbaan en leiderschap. Deze thema’s sluiten aan bij wat het leven mij heeft geleerd. Mijn werk als coach biedt mij alle ruimte om mijn missie waar te maken:

Gepassioneerd leven vanuit mijn kracht en kwaliteit om het beste van mijzelf te delen met de ander.

Graag faciliteer ik ook jou om jouw missie te (her)ontdekken en waar te maken in je leven en werk.

Voor meer informatie over mijn loopbaan verwijs ik je graag naar www.linkedin.com/in/johanmassier